FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SONKÁS-SAJTOS CUKKINI

2018. június 24. 14:36 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

3 db közepes méretű cukkini, 
20 deka gépsonka, 
20 deka reszelt sajt, 
10 deka füstölt sajt, 
3 deci tejföl, 
2 tojás, 
olívaolaj, őrölt római kömény, őrölt bors. 

sonkas-sajtos-cukkini.jpg

A cukkinit megmossuk és 3 mm vastag karikákra szeleteljük. A tejfölt, a tojásokat, a reszelt sajot és a fúszereket összekeverjük (ez lesz a "szmötty"). Olívaolajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, amelyben a szmöttybe mártogatott cukkinikarikákkal egy réteget képezünk. A 2 x 2 centis kockákra vágott sonkával meghintjük, picit meglocsoljuk megint olavaolajjal, majd újabb mártogatottcukkini-réteg kövektezik. Ha marad a szmöttyből, azt rálocsoljuk. A tetejére a lereszelt füstölt sajtot hintjük. Lefedve 160 fokon 40 percig sütőben sütjük, majd levesszük róla a fedőt, tovább sütjük, és esetleg légkerverést is adunk rá, hogy szebb színe legyen. Kb. 50 perc alatt van készen.

A sajt általában sós, ezért valójában nem kell sózni, de ki-ki tegyen ízlése szerint!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr8914068325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Solyiah 2018.06.24. 15:35:14

Aranyos a blogleírás. :)
Meg kell tanulni a recepteket kívülről. :)) Csak vicc, a blog pedig jó én pedig a cukkinival kapcsolatban azon gondolkozom (nekem szakácskönyvem sincs, fő a kreativitás alapon), hogy kipróbálta-e valaki a a kovászos cukkinit? :)
süti beállítások módosítása