FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

TÖKFŐZELÉK

2018. június 24. 14:00 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

1 kg tök legyalulva, 
1 fej vöröshagyma, 
1-2 gerezd fokhagyma, 
1 csokor kapor, 
2 deci tejföl, 
1 púpozott evőkanál liszt, 
só, bors, citromlé, olaj.

tokfozelek.jpg

Ha nincs tökgyalunk, akkor vehetünk gyalult tököt készen is, vagy gyalu helyett használhatunk nagylyukú reszelőt. 

A felaprított hagymát egy fazékban üvegesre pároljuk, a végén hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a tököt és a felaprított kapor felét. Sózzuk, borsozzunk. A tök levet ereszt, ebben főzzük, időnként megkeverve. 15-20 perc alatt megfő (nem kell pépesre főzni!), ezalatt a tejfölt a liszttel simára keverjük és a tök levével hígítva öntjük a fazékba. Citromlével kicsit savanyítjuk. Óvatosan elkeverjük és még egyszer felforraljuk. A többi kaprot tálalás után kerül rá, egyéni ízlés szerint!

Pörkölttel tálalva még finomabb, mint a menzáról ismert, kevésbé egészséges, fasírtos verzió.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr9214068221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása