FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

PIRÍTOTT, AVAGY RESZTELT CSIRKEMÁJ

2019. június 15. 16:46 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

40-50 dkg csirkemáj, 
1 evőkanál (liba)zsír, 
1 hagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
1 paradicsom, 
só, pirospaprika, majoránna. 

Elkészítés:

A hagymát felkarikázzuk, és egy lábosban zsíron megpároljuk. Közben hozzáadjuk a vékonyra felszeletet fokhagymát, amit egy rövid ideig (kis lángon!) együtt párolunk vele. Rátesszük a megmosott, nyesedékektől már korábban megszabadított, 2-3 centis darabokra felszeletelt csirkemájat. Kicsit erősebbre vesszük a lángot, és a májat minden oldalán priítjuk kb. 2 percig. Óvatosan kell keverni, nem szabad szétzúzni!

Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát. Finoman megsózzuk és hozzáadunk egy kávéskanál majorannát is, majd felöntjük fél deci vízzel. Visszatesszük takaréklángon, és 10-15 percig főzzük fedő alatt (időnként érdemes megforgatni a májat).

Petrezselymes főtt krumplival tálaljuk. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr1014895720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása