FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

KÁPOSZTALEVES - KICSIT MÁSKÉPP

2019. június 16. 17:17 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

1 fej káposzta, 
1 kisebb fej vöröshagyma, 
10 deka kolozsvári szalonna, 
2 gerezd fokhagyma, 
só, bors,
1 cspott teáskanálnyi friss kakukkfű, 
20 dkg gomba, 
1 piros kaliforniai paprika, 
2 paradicsom, 
1,5 liter zöldségleves-alaplé,
olívaolaj. 

kapsoztaleves2.JPG

Elkészítés: 

A kolozsvári szalonnát 1x20x10 milliméteres hasábokra vágjuk, és egy fazékban olívaolajon kicsit olvasztjuk. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és a kb. 2 négyzetcentiméteres darabokra vágott kaliforniai paprikát, és együtt megdinszteljük. A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, 4 részre vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Beletesszük a fazékba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet is, és alaposan elkeverjük. Felöntjük az alaplével (nem kell hogy ellepje, mert a káposzta még összébb fog esni, és ennek sűrű levesnek kell lennie: ha túl sok a lé, túl híg lesz - ha viszont kevés alaplénk van, bátran pótolhatjuk vízzel). A paradcsomokat egyenként villára szúrva gázláng fölött kicsit megpörzsöljük, hogy a héjuk könnyen lehúzhatóvá váljék. Meghámozzuk és 4 milliméteres darabokra szeletelve a leveshez adjuk. A gombát alaposan megmossuk, a tönkvégek eltávolítása után, 3 milliméteres szeletekre vágva adjuk az ételhez. Csendes tűzön addig főzzük a levest, amíg a káposzta is és a gomba is meg nem főtt. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr6014896944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása