FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SÜLT OLDALAS

2019. június 16. 17:53 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

1,5 kg oldalas, 
0,5 kg disznózsír, 
só, bors, fokhagyma.  

oldalas.JPG

Elkészítés: 

Érdemes még a hentesnél az oldalast hosszában (a bordákra merőlegesen) kettévégatni! 

A sütés előtti napon az oldalast fogyasztható méretű adagokra daraboljuk: egy-egy szeletben vagy 1 vastag csont legyen, vagy 2 vékonyabb. A szeleteket besózzuk, fokhagymazúzalékkal bedörzsöljük. Egy tálban lefedve másnapig a hűtőben hagyjuk, hogy a só ez idő alatt bediffundálhasson a hús belsejébe. 

A sütéshez alkalmas edény: vagy egy elegendően nagy, magas falú tepsi, vagy  egy nagy vasfazék (utóbbi előnyösebb, mivel van fedele). Az edény alját vastagon kikenjük az összes zsírral, majd ráhelyezzük a húst. Lefedjük, és 200 fokos sütőben bő 1 órán át sütjük. Félidőben egyszer megfordítjuk az edényben a szeleteket. Az egy óra leteltével eltávolítjuk a fedelet, és a húst megszórjuk 2 fokhagyma vékonyra vágott szeletkéivel. Bekapcsoljuk a sütőben légkeverést. A húsokat innentől idönként meg kell forgatni. Kb. háromnegyed órányi sütéssel a hús minden oldala piros-barna színűvé válik. A zsírból kiemelve egy tálra szedjük a kész sült oldalast.

Petrezselymes krumplival és kovászos uborkával az igazi. Ketogén diétázók  párolt karfiollal fogyaszthatják.

A visszamaradó szaftot ne dobjuk ki, leszűrve kitűnő pecsenyezsírt nyerhetünk!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr8814897002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása