FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

EGYBEN SÜLT KARFIOL SONKÁS-SAJTOS KÖPENYBEN

2023. január 28. 13:17 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

1 fej (lehetőleg zsenge) karfiol, 
vékony(!) füstöltsonka-szeletek, 
tejföl, reszelt sajt, 
só, bors, olívaolaj

egyben-sult-karfiol.jpg

Elkészítés: 

A karfiolt megmossuk, leveleit eltávolítjuk, és egészben(!) a mikróba tesszük, ahol 600 W-on 8-15 percig  (mérettől függően) előpuhítjuk. Ez jobb módszer, mint vízben előfőzni: így nem fog annyi levet vetni sütéskor. 

Az így előfőzött karfiolfejet sózzuk, borsozzuk; lekenjük olívaolajjal, beborítjuk sonkaszeletekkel, majd az egészet bekenjük tejföllel és leszórjuk reszelt sajttal. 

Sütéshez egy kerek jénai edény fedelébe érdemes beleállítani, amire az edény alsó részét búraként ráborítjuk. 180 fokon 1 órán át sütjük, majd ezután búra nélkül is addig, amíg a sajt megpirul. Két- vagy négyfelé vágva tálalható - ez is méretfüggő. Kínálhatunk mellé még tejfölt, illetve dekorálhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A sonkát elhagyva húsmentes fogásként is elkészíthetjük. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr4318035976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása