FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

CHOCOLATE CHIP COOKIES - AMERIKAI CSOKIS KEKSZ

2023. február 05. 11:45 - finomságprofesszor

Hozzávalók

-  1 sütőlapnyi kekszhez = kb. 20 darab: 

1 tojás,
25 deka liszt, 

10 deka barna cukor, 
1 csomag vaníliás cukor, 
fél citrom reszelt héja, 
ízlés szerint vaníliaaroma, 
1 kávéskanál szódabikarbóna, 
csipet só, 
12,5 deka olvasztott vaj, 
2 kávéskanál méz, 
5 deka csokicsipsz vagy apróra tört táblás csokoládé.  

csokis-cookie.jpg

Elkészítés: 

A lisztet, a cukrokat, a sót és a szódabikarbónát egy keverőtálban elegyítjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a jó habosra felvert tojást és a mézet, a citromhéjat, illetve (ha szeretnénk) a vaníliaaromát. Keverőgéppel jól összedolgozzuk, a legvégén a csokit is belekeverjük. A tésztából egy kanál segítségével kábé egyforma nagyságú adagokat szakítunk ki, amit kézzel rögtön csinos gombócokká formázunk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatunk.

TANÁCS: Hagyjunk elég helyet a kekszek között, mert sütés közben még dagadni fognak!

A tepsit toljuk a 220 fokra előremelegített sütőbe 10-12 percre, Akkor van készen, ha a teteje már megrepedezett és kicsit színt is kapott. Figyeljünk oda, mert ha túlsül, akkor könnyen ehetetlenre szárad még a sütőben!

JAVASLAT: Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, hogy a csoki is visszadermedjen: úgy a legfinomabb.

_____

ELŐNY: Rendkívül gyorsan elkészíthető.
HÁTRÁNY: Rendkívül gyorsan el is fogy...! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr5818041728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása