Hozzávalók
- 1 sütőlapnyi kekszhez = kb. 20 darab:
1 tojás,
25 deka liszt,
10 deka barna cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja,
ízlés szerint vaníliaaroma,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
csipet só,
12,5 deka olvasztott vaj,
2 kávéskanál méz,
5 deka csokicsipsz vagy apróra tört táblás csokoládé.
Elkészítés:
A lisztet, a cukrokat, a sót és a szódabikarbónát egy keverőtálban elegyítjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a jó habosra felvert tojást és a mézet, a citromhéjat, illetve (ha szeretnénk) a vaníliaaromát. Keverőgéppel jól összedolgozzuk, a legvégén a csokit is belekeverjük. A tésztából egy kanál segítségével kábé egyforma nagyságú adagokat szakítunk ki, amit kézzel rögtön csinos gombócokká formázunk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatunk.
TANÁCS: Hagyjunk elég helyet a kekszek között, mert sütés közben még dagadni fognak!
A tepsit toljuk a 220 fokra előremelegített sütőbe 10-12 percre, Akkor van készen, ha a teteje már megrepedezett és kicsit színt is kapott. Figyeljünk oda, mert ha túlsül, akkor könnyen ehetetlenre szárad még a sütőben!
JAVASLAT: Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, hogy a csoki is visszadermedjen: úgy a legfinomabb.
_____
ELŐNY: Rendkívül gyorsan elkészíthető.
HÁTRÁNY: Rendkívül gyorsan el is fogy...! :)