FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SÜLT ALMA

2015. november 22. 16:23 - finomságprofesszor

"Reggel alma, este alma, / Ettől nő a kebled halma!" 
(Rádiókabaré)
 

sult-alma.jpg

Hozzávalók: 

6 szép, savanykásabb ízű alma, 
10 deka magkeverék (pl. Mogyi "Csemege-mix")

A megmosott almák "tetejét" levágjuk, félretesszük. A magházat felülről kivájjuk-kikanalazzuk, az így nyert üregbe betöltjük a magkeveréket. Kis mézet csurgatunk rá, rátesszük a "kalapját", majd tepsibe állítva, 200 fokos sütőben 40 percig sütjük. Kínálhatunk mellé vaníliafagylaltot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr918099880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása