Aranyos a blogleírás. :)
Meg kell tanulni a recepteket kívülről. :)) Csak vicc, a blog pedig jó én pedig a cukkinival kapcsolatban azon gondolkozom (nekem szakácskönyvem sincs, fő a kreativitás alapon), hogy kipróbálta-e valaki a a kovászos cukkinit? :)
Nekem volt egy öntöttvas fazekam, békebeli darab. Az volt az igazi! Éppen befért a gázsütőbe, alája egy tetőcserép, semmi rács, aztán ott gondolkodott takarékon reggelig. Kisgyerek koromból emlékszem, amikor nagymamámék környékén, a stettl-ben csütörtökön délután az asszonyok vitték a Kazinczy utcai pékségbe a fazekakat, bekészítve, a sólettel. A fazék tetejét körbetapasztották agyaggal, abba volt beleírva a tulajdonos neve. Amikor kisült a barchesz, akkor a pékmester bepakolta a fazekakat, és azok ott dolgoztak, amíg ki nem hűlt a kemence. Aztán másnap elmentek érte az asszonyok, és kész volt az ünnepi asztalra való. :)
FinomságProfesszor
sütés-főzés fizikuséknál
Utolsó kommentek:
takacsveca93 2019.01.27. 00:23:59
Bejegyzés: WALDORF SALÁTA
Solyiah 2018.06.24. 15:35:14
Meg kell tanulni a recepteket kívülről. :)) Csak vicc, a blog pedig jó én pedig a cukkinival kapcsolatban azon gondolkozom (nekem szakácskönyvem sincs, fő a kreativitás alapon), hogy kipróbálta-e valaki a a kovászos cukkinit? :)
Bejegyzés: SONKÁS-SAJTOS CUKKINI
PubiX 2015.10.11. 20:42:55
Bejegyzés: SÓLET