FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SÓLET

2015. október 11. 15:38 - finomságprofesszor

"Öles kondérban főz babot" (József Attila)    6 személynek bőven elég.   A sólet elkészítését előző nap kezdjük a beáztatással, majd este tesszük be a sütőbe, és másnapra lesz kész.  Hozzávalók:  1 kg szárazbab, 10 dkg gersli, 70 dkg füstölt libahús (pl. 2 libacomb), 30 dkg marhalábszár, 2…

Tovább
1 komment

MÉZESKALÁCS HÁZIKÓ

2015. október 11. 12:21 - finomságprofesszor

A kiszúróforma-készlet dobozában talált receptről tanultuk.  az eredeti tésztarecept  (lásd lejjebb a bővítettet, az a tuti!):    37,5 dkg méz, 37,5 dkg cukor, 7,5 dkg vaj, 75 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1,5 teáskanál szódabikarbóna (lehet kevesebb, nem kell nagyon megdagadjon), 3 evőkanál…

Tovább
Szólj hozzá!

TÚRÓTORTA

2015. október 11. 12:05 - finomságprofesszor

Nem saját recept, a Németországban kapható Käsekuche-hilfe (a receptben "csodapor") dobozáról tanultuk. Szépséghibája, hogy kell bele a "csodapor" - bár anélkül is meg lehet csinálni, ha minden igaz.  HOZZÁVALÓK:   A tésztához:  20 dkg búzaliszt, 3 g sütőpor, 7,5 dkg margarin, 7,5 dkg cukor, 1…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása