FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

TÚRÓTORTA

2015. október 11. 12:05 - finomságprofesszor

Nem saját recept, a Németországban kapható Käsekuche-hilfe (a receptben "csodapor") dobozáról tanultuk. Szépséghibája, hogy kell bele a "csodapor" - bár anélkül is meg lehet csinálni, ha minden igaz. 

turotorta.jpg

HOZZÁVALÓK:  

A tésztához: 

20 dkg búzaliszt, 
3 g sütőpor, 
7,5 dkg margarin, 
7,5 dkg cukor, 
1 cs. vaníliás cukor, 
1 tojás  

A töltelékhez: 

75 dkg sovány tehéntúró, 
15 dkg cukor (10+5 dkg), 
4 tojás (szétválasztva), 
2 csomag vaníliás cukor, 
3-4 csepp citormaroma, 
2,5 dl tej (3,5%-os), 
csodapor (Németországból)  

I. A tészta: 

Az adalékokat a fenti sorrendben tésztává dolgozzuk. 2/3-ad részét egy klasszikus tortaforma aljára nyújtjuk. A maradékból 3 cm széles csíkot nyújtunk és a forma széléhez nyomkodjuk.  

II. A töltelék: 

A túrót, a cukor 2/3-át (10 dekát), a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot és a citromaromát keverőtálba töltjük és robotgéppel simára keverjük. A tejet, a csodaport fokozatosan hozzáadjuk. A tojásfehérjét a maradék (5 deka) cukorral kemény habbá verjük és az anyaghoz finoman hozzákeverjük. Betöltjük a formába. Középső rácson, előmelegített sütőben 175 fokon kb. 70 percig sütjük. Ha kész, azonnal késsel leválasztjuk a formáról.

turotortaszelet.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr407956674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása