Nem saját recept, a Németországban kapható Käsekuche-hilfe (a receptben "csodapor") dobozáról tanultuk. Szépséghibája, hogy kell bele a "csodapor" - bár anélkül is meg lehet csinálni, ha minden igaz.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
20 dkg búzaliszt,
3 g sütőpor,
7,5 dkg margarin,
7,5 dkg cukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 tojás
A töltelékhez:
75 dkg sovány tehéntúró,
15 dkg cukor (10+5 dkg),
4 tojás (szétválasztva),
2 csomag vaníliás cukor,
3-4 csepp citormaroma,
2,5 dl tej (3,5%-os),
csodapor (Németországból)
I. A tészta:
Az adalékokat a fenti sorrendben tésztává dolgozzuk. 2/3-ad részét egy klasszikus tortaforma aljára nyújtjuk. A maradékból 3 cm széles csíkot nyújtunk és a forma széléhez nyomkodjuk.
II. A töltelék:
A túrót, a cukor 2/3-át (10 dekát), a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot és a citromaromát keverőtálba töltjük és robotgéppel simára keverjük. A tejet, a csodaport fokozatosan hozzáadjuk. A tojásfehérjét a maradék (5 deka) cukorral kemény habbá verjük és az anyaghoz finoman hozzákeverjük. Betöltjük a formába. Középső rácson, előmelegített sütőben 175 fokon kb. 70 percig sütjük. Ha kész, azonnal késsel leválasztjuk a formáról.