Hozzávalók:
1 kg tök legyalulva,
1 fej vöröshagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 csokor kapor,
2 deci tejföl,
1 púpozott evőkanál liszt,
só, bors, citromlé, olaj.
Ha nincs tökgyalunk, akkor vehetünk gyalult tököt készen is, vagy gyalu helyett használhatunk nagylyukú reszelőt.
A felaprított hagymát egy fazékban üvegesre pároljuk, a végén hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a tököt és a felaprított kapor felét. Sózzuk, borsozzunk. A tök levet ereszt, ebben főzzük, időnként megkeverve. 15-20 perc alatt megfő (nem kell pépesre főzni!), ezalatt a tejfölt a liszttel simára keverjük és a tök levével hígítva öntjük a fazékba. Citromlével kicsit savanyítjuk. Óvatosan elkeverjük és még egyszer felforraljuk. A többi kaprot tálalás után kerül rá, egyéni ízlés szerint!
Pörkölttel tálalva még finomabb, mint a menzáról ismert, kevésbé egészséges, fasírtos verzió.