FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

HÚSKENYÉR

2022. szeptember 10. 13:34 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

50 dkg darált hús (lehet baromfi is), 
1 kis fej vöröshagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
1 zsömle, 
1 tojás, 
0,5 dl tej

só, bors, pirospaprika, olaj, zsemlemorzsa. 

huskenyer.jpg

Elkészítés: 

A zsömlét apróra vágva beáztatjuk a tejbe. A hagymát felaprítjuk és 3 evőkanál olajon megpároljuk, majd a végén hozzányomjuk a fokhagymát. Leszűrjük róla az olajat. A tejes zsömlét kinyomkodjuk és hozzákeverjük a darált húshoz. Ráütünk egy tojást, sózzuk, fűszerezzük. Összedolgozzuk a lehető leghomogénebb állagúra. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozunk és zsemlemorzsával meghintünk. A húspépet cipó formájúra alakítjuk, a felszínét vékonyan beolajozzuk, zsemlemorzsával meghintjük majd belehelyezzük a sütőedénybe. 180 fokon, lefedve, kb. 1 órán át sütjük (a disznóhúsnak több idő kell, kb. +20 perc). Levesszük a fedőt és ha szükséges, tovább sütjük a húskenyeret, amíg szép barna színe nem lesz. Szeletelve tálaljuk. 

Kiváló feltét főzelékekhez: a fotón pl. a tökfőzelékünk mellett látható. 

Hidegen is finom!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr8317928355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása