FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

RAKOTT ZELLERSZÁR

2019. szeptember 07. 15:46 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

1 csomag szárzeller, 
20 deka gépsonka, 
2,5 dl habtejszín, 
2 deci tejföl, 
2 tojás, 
25 deka reszelt sajt, 
olívaolaj, só, fehérbors, szerencsendió. 

rakott-zeller.jpg

Elkészítés: 

A zellerszárak tövét eltávolítjuk, a leveleket levágjuk (a szebbeket félretesszük a későbbi díszítéshez). A szárakat alaposan megmossuk és sós vízben kb. 5 percig főzzük (ne puhuljanak meg). Leszűrjük, hagyjuk hűlni. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és a két tojás sárgájával. Sózzuk, illetve hozzáadjuk a szerecsendiót és a fehérborsot is. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és pár csepp citromlével kemény habbá verjük. A habot óvatosan elkeverjük a tejszínes öntettel. Egy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal és belesimítunk egy réteg öntetet. A kifőtt zellerszárakat gépsonkaszeletekbe göngyölve sorban elhelyezzük egymás mellett. Újabb réteg öntet következik, majd ismét a gépsonkás zellerek. A tetejére kerüljön a maradék öntet, végül pedig a reszelt sajt, egyenletesen eloszlatva. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Akkor ideális, ha a tetején a sajt szép világosbarnára sült. Tálalás előtt a félretett zellerlevélkékkel díszíthetjük. 

Ketogén diétába is illeszthető recept. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr5415050470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása