FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

CSŐBEN SÜLT KARFIOLOS RAGU

2019. július 06. 15:14 - finomságprofesszor

Hozzávalók kb 3 főre:

1 nagy fej szép karfiol, 
40 dkg pulykacombfilé, 
1 kis fej hagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
10 dkg reszelt sajt, 
2-3 dkg kolozsvári szalonna, 
1 deci tejföl, 
zsiradék, só, bors, friss kakukkfű.  

csoben-sult-karfiol.jpg

Elkészítés: 

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben feltesszük főni. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik. Ha már könnyen bele tudunk szúrni egy villát, szűrjük le. 

A szalonnát felkockázzuk és a zsiradékon elkezdjük sütni. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk, majd jöhet hozzá a fokhagyma, és végül a felkockázott hús. Sózzuk-borsozzuk, majd a húsdarabokat minden oldalukon fehérre sütjük. Ha szükséges, kicsi vizet is öntünk alá. Kb. 10-15 percig főzzük, majd megszórjuk kakukkfűvel, hozzákeverjük a tejfölt, és készre főzzük a ragut. Beleöntjük egy kisebb tepsibe, és ráhelyezzük a főtt kafiolrózsákat. Megkenjük olívaolajjal és meghintjük a reszelt sajttal. 

200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a sajt kellemes színűvé nem válik. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr2114929258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása