FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

NOKEDLI (ALAPRECEPT)

2016. május 29. 12:55 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

35 deka liszt, 
2 tojás, 
1 teáskanál só, 
2 evőkanél olaj, 
2,5 deci tej, 
1 deci víz. 

nokedli.jpg

Mindent összeöntünk és fakanállal összedolgozunk. A kánon szerint NEM szabad csomómentesre kidolgozni, csak éppen hogy. Már előre tegyünk fel egy nagy fazék vizet főni, mert ha sokáig kell várni a főzővízre, a tészta besűrűsödhet, és akkor hiába kevertük az ideális állagra... Szóval, ha kész a kikeverés, mielőbb kezdjük el a nokedlit kiszaggatni! Mi a tologatós nokedliszaggatóra esküszünk: a forrásban lévő vízbe azzal szaggatjuk bele. Utána egy-két percig még hagyjuk főni - nem szabad ott hagyni, mert könnyen kifut! Ha nagyon habosodna, mérsékeljük alatta a lángot és/vagy kicsit fújjuk meg a tetejét, mintha egy gyertyát akarnánk elfújni: ezzel is megelőzhetjük, hogy a habja kifusson. Ha kész, leszűrjük, forró vízzel leöblítjük és hozzákeverünk kb. 1 evőkanálnyi étolajat, hogy a nokedli ne legyen túl tapadós. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr918755940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása