Hozzávalók (2 éhes főre):
0,5 kg kelkáposzta,
35 dkg krumpli,
1 közepes vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma
0,5 tk őrölt kömény,
1 dl tej,
só, bors,
2 ek liszt és olaj a rántáshoz.
Elkészítés:
A kelkáposztát torzsátlanítjuk, leveleire szedjük és megmossuk. A vastag ereket kivágjuk, a leveleket 3-4 centis darabokra szeleteljük. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a káposztát és a krumplit. Sózzuk, borsozzuk, köménymagporozzuk, kevergetve egy kicsit összepároljuk. Felöntjük annyi vízzel és tejjel, ami majdnem ellepi. A 2 evőkanál olajjal és a liszttel sűrű rántást készítünk. Amikor a káposzta és a krumpli már puha, a rántást a főzőlével hígítjuk, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Összeforraljuk, melegen tálaljuk. Feltétnek sült virsli vagy fasírt adható. (A tükörtojás igenis osztályidegen elem! - KRM)