FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

KELKÁPOSZTA-FŐZELÉK

2022. november 13. 15:37 - finomságprofesszor

Hozzávalók (2 éhes főre): 

0,5 kg kelkáposzta, 
35 dkg krumpli, 
1 közepes vöröshagyma, 
2 gerezd fokhagyma
0,5 tk őrölt kömény, 
1 dl tej, 
só, bors, 
2 ek liszt és olaj a rántáshoz. 

kelkaposzta-fozelek.jpg

Elkészítés: 

A kelkáposztát torzsátlanítjuk, leveleire szedjük és megmossuk. A vastag ereket kivágjuk, a leveleket 3-4 centis darabokra szeleteljük. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, a káposztát és a krumplit. Sózzuk, borsozzuk, köménymagporozzuk, kevergetve egy kicsit összepároljuk. Felöntjük annyi vízzel és tejjel, ami majdnem ellepi. A 2 evőkanál olajjal és a liszttel sűrű rántást készítünk. Amikor a káposzta és a krumpli már puha, a rántást a főzőlével hígítjuk, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Összeforraljuk, melegen tálaljuk. Feltétnek sült virsli vagy fasírt adható. (A tükörtojás igenis osztályidegen elem! - KRM)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr7117977630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása