FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

PALACSINTA

2016. november 01. 16:55 - finomságprofesszor

Facebook-üzenetváltás, Bp – Oita (Japán)

  • Fruzsina Váradi
    Anyuka

    Átküldöd a palker receptjét?

  • Rados Marcella

    Minden 1 tojáshoz 10 dkg liszt és 2 dl folyadék (80% tej, 20% bubis víz).
    2-3 tojásos tésztába 1 mokkáskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 dl olaj.
    FYI: 1 enyhén púpozott evőkanál liszt = 2 dkg
    Ha nincs bubis víz, simán csak tejjel is lehet, kicsit "nehezebb" lesz a tészta (=vastagabb).
    Az első sütés előtt alá kell olajozni a serpenyőben. Ha nem teflon a serpenyő, akkor minden egyes darab alá alá kell olajozni. Ha nincs kenőtollad, papírtörlővel, óvatosan, anélkül hogy megégetnéd magad. (Vagy áldozz be egy fogkefét - lol)


  • Fruzsina Váradi

    ez mennyi adag és hogyan kell növelni az arányokat?
    jahogy leírtad
    nem mondtam semmit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr5811921879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása