FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

GULYÁSLEVES

2016. március 13. 16:27 - finomságprofesszor

A klasszikus marhagulyás receptje

Hozzávalók 4 személynek elegendő gulyásleveshez:   fél kiló marhalábszár (a gulyásleves ugyanis ebből az igazi), olaj, 1 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, fél kiló krumpli, só, pirospaprika, köménymag, egész feketebors, esetleg paradicsom, zöldpaprika, a…

Tovább
Szólj hozzá!

NARANCSOS BUKTA

2016. március 13. 16:06 - finomságprofesszor

A klasszikus lekváros bukta receptje!

Hozzávalók kb. 20 darab lekváros bukta elkészítéséhez:  fél kiló liszt, 1 csomag porélesztő, 5 deka porcukor, 2 tojássárgája, 6 deka olvasztott vaj, 3 deci tej, csipet só, a bukta töltelékéül jó sűrű dzsem.     Elkészítés:   A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a porélesztőt, a csipet sót, és…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása