FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

NARANCSOS BUKTA

2016. március 13. 16:06 - finomságprofesszor

A klasszikus lekváros bukta receptje!

Hozzávalók kb. 20 darab lekváros bukta elkészítéséhez: 

fél kiló liszt, 
1 csomag porélesztő, 
5 deka porcukor, 
2 tojássárgája, 
6 deka olvasztott vaj, 
3 deci tej, 
csipet só, 
a bukta töltelékéül jó sűrű dzsem.  

 

lekvaros-bukta.jpg

Elkészítés:  

A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a porélesztőt, a csipet sót, és beleszitáljuk a porcukrot is. Hozzáadjuk a két tojássárgáját, az olvasztott vajat és a tejet is, majd géppel összedagasztjuk. Akkor jó, ha már szép hólyagos. Egy órát kendő alatt kelesztjük, majd kiborítjuk és egy centi vastagra kinyújtjuk. 8x8 centis négyzetekre vágjuk, ezeket egyenként kicsit szétlapogatjuk, a közepükre egy-egy kanál lekvárt helyezünk, majd feltekerve őket jó szorosan egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. Ha ez megvan, az egészet lekenjük még egy kis olvasztott vajjal. Fél óráig hagyjuk kelni, addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kb. 35 perc alatt szép barnára megsül. Ha a teteje még előbb oda akarna kapni, borítsuk le sütőpapírral. Porcukorral meghintve tálaljuk - vagy anélkül. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr988424882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása