FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

PARADICSOMLEVES - RÁNTÁS NÉLKÜL!

2019. szeptember 07. 15:19 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

2 db 400g-os hámozottparadicsom-konzerv, 
3 evőkanál olívaolaj, 
3 szál újhagyma, 
3 gerezd fokhagyma, 
1-2 szál szárzeller, 
1 liter zöldségleves-alaplé, 
kakukkfű, oregánó, friss bazsalikom, só, bors, 
esetleg cukor (vagy édesítőszer),  
+ mini mozarellagolyók a tálaláshoz.

keto-paradicsomleves.jpg

Elkészítés: 

Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk (a zöldjét is), és megpároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát. A paradicsomokat kihalásszuk a konzervdobozból és felaprítjuk őket. Hozzáadjuk a hagymához és utánaöntjük a konzervdobozban maradt levet. Hozzáadjuk a fűszereket, de a bazsalikomból félreteszünk a későbbi díszítéshez. Amíg fő, a megmosott szárzellert fél centis darabokra aprítjuk, hozzáadjuk a leveshez. Kb. 10 perc-negyed óra elég neki, mert a zellernek nem szabad teljesen megpuhulnia. Forró alaplével kell felönteni. Összeforraljuk. Ha szükséges, picit édesítjük (ha nem akarjuk cukorral, akkor pl. steviával is lehet, de ha édesítőszert használunk, akkor már semmiképp ne forraljuk tovább!).

Tálaláskor levesbetétként mini mozarella golyókkal kínáljuk, valamint apróra vágott friss bazsalikommal dekoráljuk, illetve ízesítjük. Akkor ideális, ha a zeller még éppen ropog az ember foga alatt.

Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom, és mivel nincs benne liszt, a ketogén diétába is kiválóan illeszthető.

(interneten fellelt recept - továbbgondolva) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr1815050442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása