FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SAJTOS HÚS

2018. március 03. 16:32 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

1 kg szeletelt sertéscomb (vagy inkább tarja, az szaftosabb), 
20 dkg reszelt edami sajt, 
15 dkg reszelt füstölt sajt (Karaván), 
3,5 dl tejföl, 
olaj, só, bors.

sajtos-hus.jpg

A hússzeleteket a szélükön bevagdossuk (pöndörödés ellen!), sózzuk, borsozzuk, majd kiklopfoljuk. Olajon, serpenyőben mindkét oldalukat majdnem készre sütjük: jellegzetes "sülthús-színűnek" kell lenniük. Egy lapos tűzálló tál alját kikenjük tejföllel. Ráhelyezzük a sülthús-szeleteket, és az egészet meghintjük a kétféle reszelt sajt keverékével. Újabb réteg tejföl, hús, sajt következik. Lefedjük, majd 190 fokos sütőben kb. 1 órán át sütjük. Akkor van készen, amikor a sajt a tetején szépen megsült. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr9513712388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása