FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SZILVÁS GOMBÓC

2016. szeptember 18. 16:07 - finomságprofesszor

Íme gyerekkorunk nagy kedvence, a szilvás gombóc!

A siker titka - amint azt Rubin Esztertől megtudtuk - a magas keményítőtartalmú krumpli. Semmiképpen ne újkrumpli legyen, és állítólag a sárga héjú fajta a legjobb. Nem szabad agyonpépesíteni, hanem klasszikus krumplinyomón egyszer átnyomni és kész. Íme a krumplinyomó, ami nekünk…

Tovább
Szólj hozzá!

PALÓCLEVES

2016. szeptember 18. 15:31 - finomságprofesszor

Palócleves marhahúsból, kuktában, gyorsan!

Hozzávalók:  50 dkg marhalábszár, 50 dkg krumpli, 50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, leveszöldség, 3,5 dl tejföl, 1 evőkanál  liszt, olaj, só, pirospaprika, őrölt feketebors, őrölt babérlevél, petrezselyemzöld.  Elkészítés:  Az apróra vágott hagymát és…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása