FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

PALÓCLEVES

2016. szeptember 18. 15:31 - finomságprofesszor

Palócleves marhahúsból, kuktában, gyorsan!

paloc-leves.jpg

Hozzávalók: 

50 dkg marhalábszár, 
50 dkg krumpli, 
50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is), 
1 fej vöröshagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
leveszöldség, 
3,5 dl tejföl, 
1 evőkanál  liszt, 
olaj, só, pirospaprika, őrölt feketebors, őrölt babérlevél, 
petrezselyemzöld. 

Elkészítés: 

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a még nyitott kuktában, olajon, üvegesre pároljuk. Belehelyezzük a pörköltszerűen felkockázott és megsózott húst és addig sütjük, amíg minden oldala egy kicsit "kifakul'. Lehúzzuk a lángról, és egy nagy teáskanálnyi pirospaprikával meghintjük. Hozzáadjuk a késhegynyi borsot és babérlevél-őrleményt. Összekeverjük, majd annyi vizet töltünk rá, ami ellepi. Ha szükséges, még sózhatunk rajta. Lezárjuk a kuktát és 50 percig főzzük a húst. Ezalatt meghámozzuk és kockákra vágjuk a krumplit, megtisztítjuk a zöldséget, valamint ha nem mirelitből készítjük, akkor a zöldbabot is felvagdossuk. Kinyitjuk a kuktát, és ha a húst már majdnem puhának találjuk, hozzáadjuk a krumplit, a zöldséget és a babot és ismét lezárva további 20 percig főzzük a levest. A lisztet a tejföllel elkeverjük, és ezzel habarjuk be. Felforraljuk és kész. Tálaláskor szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr7211719135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása