Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár,
50 dkg krumpli,
50 dkg zöldbab (lehet fagyasztott is),
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
leveszöldség,
3,5 dl tejföl,
1 evőkanál liszt,
olaj, só, pirospaprika, őrölt feketebors, őrölt babérlevél,
petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a még nyitott kuktában, olajon, üvegesre pároljuk. Belehelyezzük a pörköltszerűen felkockázott és megsózott húst és addig sütjük, amíg minden oldala egy kicsit "kifakul'. Lehúzzuk a lángról, és egy nagy teáskanálnyi pirospaprikával meghintjük. Hozzáadjuk a késhegynyi borsot és babérlevél-őrleményt. Összekeverjük, majd annyi vizet töltünk rá, ami ellepi. Ha szükséges, még sózhatunk rajta. Lezárjuk a kuktát és 50 percig főzzük a húst. Ezalatt meghámozzuk és kockákra vágjuk a krumplit, megtisztítjuk a zöldséget, valamint ha nem mirelitből készítjük, akkor a zöldbabot is felvagdossuk. Kinyitjuk a kuktát, és ha a húst már majdnem puhának találjuk, hozzáadjuk a krumplit, a zöldséget és a babot és ismét lezárva további 20 percig főzzük a levest. A lisztet a tejföllel elkeverjük, és ezzel habarjuk be. Felforraljuk és kész. Tálaláskor szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet.