FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SPAGETTI CARBONARA

2017. december 10. 20:13 - finomságprofesszor

Hozzávalók - főételként 4 főre:

340 g spagettitészta, 
5 db nagy méretű tojás, 
125 g húsos szalonna, 
15 g reszelt parmezán a szószhoz, 
30 g reszelt parmezán a szóráshoz, 
só, őrölt feketebors, olívaolaj.  

spagetti-carbonara.JPG

A 3 egész tojást és 2 tojássárgáját a 15 gramm parmezánnal, kis sóval és borssal alaposan elkeverjük és félretesszük. A hosszúkás hasábocskákra felkockázott szalonnát olívaolajon kiolvasztjuk és kicsit átsütjük.

Vizet forralunk a tésztának, sózzuk, forráskor beletesszük a spagettit. Úgy kell időzíteni, hogy mire megfő (al dente!), készen legyünk a szósszal és a szalonna pirításával! Mielőtt leszűrnénk, egy fél decit félreteszünk a főzőléből.

Egy öblös tálalóedényt előmelegítünk (pl. forró vízzel átöblítve). 

A leszűrt tésztát először alaposan megforgatjuk a tűzről éppen lehúzott, forró, szalonnás zsiradékban, utána az egészet átkotorjuk az előmelegített tálba és hozzákeverjük a tojásos elegyet, valamint a félretett főzőlevet. Gyorsnak kell lenni, mert a tészta nem hűlhet ki! Kb. két percen keresztül, nagyon alaposan átkeverjük, majd meghintjük frissen őrölt feketeborssal. Tálalás után, adagonként szórjuk meg a többi parmezánnal. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr7013470465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása