FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SPAGETTI CARBONARA

2017. december 10. 20:13 - finomságprofesszor

Hozzávalók - főételként 4 főre: 340 g spagettitészta, 5 db nagy méretű tojás, 125 g húsos szalonna, 15 g reszelt parmezán a szószhoz, 30 g reszelt parmezán a szóráshoz, só, őrölt feketebors, olívaolaj.   A 3 egész tojást és 2 tojássárgáját a 15 gramm parmezánnal, kis sóval és borssal alaposan…

Tovább
Szólj hozzá!

RÖGTÖN PUHA MÉZESKALÁCS

2017. december 09. 16:50 - finomságprofesszor

Hozzávalók - kb. 80 darabhoz:  1 deci méz, 8 deka porcukor, 10 deka margarin, 1 teáskanál mézeskalácsfűszer, 1 tojás, 1 csapott teáskanál szódabikarbóna, 35 deka liszt, csipet só.  A mézet egy lábosban, kis lángon meglangyosítjuk (melegen ugyanis folyékonyabbá válik, könnyebben kezelhető lesz).…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása