FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

KRUMPLILEVES

2015. november 22. 16:10 - finomságprofesszor

"A krumplileves legyen krumplileves!" 
(ez egy másik K.J. híres mondása)
 

krumpli-leves.jpg

Hozzávalók: 

0,6 kg krumpli, 
1 kis fej hagyma, 
1 szál kolbász, 
olaj, só, pirospaprika, babérlevél, őrölt kömény, 
3 deci tejföl és 1 evőkanál liszt a habaráshoz, 
petrezselyem a díszítéshez. 

A hagymát a zsiradékon megpároljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadunk egy púpozott teáskanál pirospaprikát. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a kockákra szabálytalan, sík lapokkal határolt, megközelítőleg 4 köbcentis darabokra vágott krumplit. Felöntjük másfél liter vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul. 

A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd ezt a forró lével tovább hígítjuk, amíg homogén oldatot nem nyerünk, amit ezután beleöntünk a levesbe. Felforraljuk és kész. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr328099828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása