FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

KUGLÓF

2015. október 31. 22:44 - finomságprofesszor

"Milyen szép ez a kuglóf, asszonyom...!"(egy pesti vicc eleje) Hozzávalók:  50 deka liszt, 4 deka vaníliás cukor, 6 deka porcukor, 4 tojás sárgája, 10 deka vaj, 3,5 deci tej, 1 csomag porélesztő, csipet só.  A lisztet átszitáljuk, hozzászitáljuk a porcukrot is, majd elkeverjük benne a…

Tovább
Szólj hozzá!

VARGÁNYÁS GOMBAKRÉMLEVES

2015. október 31. 21:14 - finomságprofesszor

"Korábban próbáltuk magunk szedni a gombát, de a gombavizsgálóban az összeset elkobozták." (Dr. K.J.)  Hozzávalók:  2 deka szárított vargánya, 0,5 kiló sampinyongomba, 1 fej vöröshagyma, 8 deci húsleves alaplé vagy 1 húsleveskocka + víz, 1,5 deci habtejszín, olaj, só, bors, vaj, liszt,…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása