FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

TÖLTÖTT PAPRIKA

2015. október 31. 21:31 - finomságprofesszor

"Nagyon vigyázzunk a sózással!"
(Dr. K.J.) 

toltott-paprika.JPG

Hozzávalók: 

6-8 szép zöldpaprika, 
60 deka paradicsom, 
30 deka paradicsompüré (konzerv), 
1 vöröshagyma, 
40 deka darált hús, 
10 deka rizs, 
só, bors, olaj, liszt, friss bazsalikom. 

Köret: sós vízben főtt krumpli.  

A rizst feltesszük főni, de nem főzzük teljesen puhára. A paprikát kimagozzuk. A hagymát olajon megpároljuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a húst, a rizst, sózzuk, borsozzuk és a felapírtott bazsalikommal is megfűszerezzük. A keverékkel lazán megtöltjük a paprikákat és egy nagyobb lábos alján úgy, hogy szépen, egy réteget alkossanak. A maradék húsból gombócokat formálunk, azokat is a paprikák mellé helyezzük. A paradicsom levét (mi gyümölcscentrifugával facsartuk ki) és a paradicsomsűrítményt ráöntjük, majd az egészet felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Egy órán át főzzük. 1 kanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit hideg vízzel felöntünk, majd ha kihűlt, hozzászedünk a főzőléből. Ezzel végül az egészet felöntjük. Kóstoljuk ha nem elég savanykás, akkor citromlevet adunk hozzá, ha viszont túl savanyú, akkor kicsit cukrozni kell. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr698040020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása