FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

VARGÁNYÁS GOMBAKRÉMLEVES

2015. október 31. 21:14 - finomságprofesszor

"Korábban próbáltuk magunk szedni a gombát,
de a gombavizsgálóban az összeset elkobozták."
(Dr. K.J.) 

varganyas-gombakremleves.jpg

Hozzávalók: 

2 deka szárított vargánya, 
0,5 kiló sampinyongomba, 
1 fej vöröshagyma, 
8 deci húsleves alaplé vagy 1 húsleveskocka + víz, 
1,5 deci habtejszín, 
olaj, só, bors, vaj, liszt, snidling. 

A sampinyongombát megmossuk, a legszebb darabot félretesszük, a többit felkockázzuk. A szárított vargányát 2 deci forró vízbe beáztatjuk 10 percre. Utána kivesszük, kinyomkodjuk felaprítjuk, de a levet is félretesszük későbbre. A gombát olajon megpirítjuk és hozzáadjuk a vargányát és a felaprított hagymát. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük 1 evőkanál liszttel. Kicsit hagyjuk lepirulni. Hozzáadjuk az áztatóvizet és az alaplét, felforraljuk és 15 percig csendesen főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk. Mixelővel pürésítjük, ilyenkor lehet még utánafűszerezni, ha szükséges. 

A félretett szép fej gombát 8 milliméteres szeletekre vágjuk és kis vajon a szeletkék mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a tányérba kimert levest ezzel és apróra vágott snidlinggel dekoráljuk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr918039994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása