FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

KUGLÓF

2015. október 31. 22:44 - finomságprofesszor

"Milyen szép ez a kuglóf, asszonyom...!"
(egy pesti vicc eleje)

kuglof.jpg

Hozzávalók: 

50 deka liszt, 
4 deka vaníliás cukor, 
6 deka porcukor, 
4 tojás sárgája, 
10 deka vaj, 
3,5 deci tej, 
1 csomag porélesztő, 
csipet só. 

A lisztet átszitáljuk, hozzászitáljuk a porcukrot is, majd elkeverjük benne a porélesztőt. A tojássárgájákat a vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, majd az egészet a liszthez öntjük. Megdagasztjuk a tésztát és minél szimmetrikusabban eloszlatva belenyomkodjuk az alaposan kivajazott kuglófformába. Letakarjuk és 50 percig hagyjuk kelni. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, betoljuk a formát, de 5 perc után visszavesszük a hőfokot 170-re. Még 40 percig sütjük, ha nagyon barnul a teteje, sütőpapírral letakarjuk. Hústűvel tűpróbát végezhetünk, hogy megsült-e már. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd kiborítjuk. Ha kihűlt, leönthetjük csokimázzal (mi a Dr.Oetker-féle, előre elkészített zacskós tortabevonót vetettük be).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr578040160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása