FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL

2016. május 07. 20:23 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

60 deka filézett harcsa, 
2 fej vöröshagyma, 
3 gerezd fokhagyma, 
40 deka füstölt szalonna, 
2 darab paradicsom, 
2 zöldpaprika, 
1 piros színű paprika (kaliforniai vagy kápia), 
fél kiló csuszatészta, 
fél kiló túró, 
só, bors, pirospaprika, liszt, tejföl. 

harcsa-paprikas-turos-csuszaval.jpg

Elkészítés: 

A szalonnát felkockázzuk, a szalonnabőrt félretesszük. A mikróban a szalonnát megpörcösítjük. Zsírját leszűrjük, az egészet félretesszük. 

A halat 1,5-2 cm-s darabokra kockázzuk. 3 evőkanál lisztet pirospaprikával, borssal, sóval összeelegyítünk majd meghempergetjük benne a halkockákat. A korábban leszűrt zsír kétharmadát egy lábasban felhevítjük és a paprikás-lisztes halat 3-4 percig sütjük benne, úgy, hogy minden oldala kicsit megsüljön. Tálcára szedjük, és ugyanebben a zsiradékban a felaprított hagymát megpároljuk. Az ugyancsak felaprított paprika és paradicsom ezután mehet bele. Ekkor sózzuk, illetve rányomjuk a három gerezd fokhagymát. Levet enged, de egy kis vizet érdemes hozzátenni, nehogy leégjen. Amikor pürés-lecsóssá válik, beletesszük a halat és 10 percig főzzük. Vigyázzunk, nehogy leégjen, ha kell, öntsünk alá még vizet.  

Közben fel lehet tenni főni a tésztát. A főzővízbe tegyük bele a korábban félretett szalonnabőrt is.  

A paprikás liszt maradékából 2,5-3 deci tejföllel habarást készítünk. A szafttal hígítjuk, majd beleöntjük a lábasba és elkeverjük, további 5 percig, óvatosan keverve még főzzük.  

Az elkészült tésztát leszűrjük, hozzákeverjük a maradék, egyharmad zsiradékot és összekeverjük a túróval és a pörccel.  

Külön tálaljuk a harcsapaprikást és köretként mellé a túrós csuszát, amihez tejfölt is kínálunk. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr848694430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása