FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

"LAPOS" GYÜMÖLCSTORTA

2016. november 01. 17:43 - finomságprofesszor

Hozzávalók:

15 dkg liszt, 
15 dkg cukor, 
3 tojás, 
18+2 dkg vaj, 
1 ek vaníliaaroma, 
1 ek tejszín, 
csipet só, 
a tetejére szeletelt gyümölcs (pl. szilva, nektarin); 
a díszítéshez mandulapehely és porcukor. 

gyumolcs-torta.JPG

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 18 deka puha vajat, a vaníliaaromát, a tejszínt, a csipet sót. Jól összekeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk. Alaposan kidolgozzuk, kivajazott-kilisztezett tortaformába (24 cm-s) öntjük, egyenletesen szétterítjük. A tetejét a felszeletelt gyümölccsel sűrűn megrakjuk, 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, szép világosbarnára sütjük. Még melegen meghintjük a mandulapehellyel és porcukorral.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr9211921989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása