Hozzávalók:
15 dkg liszt,
15 dkg cukor,
3 tojás,
18+2 dkg vaj,
1 ek vaníliaaroma,
1 ek tejszín,
csipet só,
a tetejére szeletelt gyümölcs (pl. szilva, nektarin);
a díszítéshez mandulapehely és porcukor.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 18 deka puha vajat, a vaníliaaromát, a tejszínt, a csipet sót. Jól összekeverjük, majd a lisztet is hozzáadjuk. Alaposan kidolgozzuk, kivajazott-kilisztezett tortaformába (24 cm-s) öntjük, egyenletesen szétterítjük. A tetejét a felszeletelt gyümölccsel sűrűn megrakjuk, 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, szép világosbarnára sütjük. Még melegen meghintjük a mandulapehellyel és porcukorral.