FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

FRANKFURTI LEVES

2016. január 03. 18:49 - finomságprofesszor

"Ez a leves nem ám az Odera-, hanem a Majna-menti Frankfurtból származik!"(Dr. K.J.) Hozzávalók:  1 kb. 0,6 kilós fej kelkáposzta, 2 közepes méretű krumpli,  2 pár virsli, 8 deka kolozsvári szalonna, 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, liszt, só, pirospaprika, őrölt (vagy akár egész)…

Tovább
Szólj hozzá!

MEGGYES PISKÓTA

2016. január 03. 14:34 - finomságprofesszor

Hozzávalók:  4 tojás, 10 deka cukor + 4 deka vaníliás cukor, 20 deka vaj, 20 deka liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna,reszelt citromhéj, csipet só, 1 üveg magozottmeggy-befőtt.  A cukrot összeöntjük a vaníliás cukorral, majd kétfelé vesszük. Az egyik felével habbá verjük a tojásfehérjéket, a…

Tovább
Szólj hozzá!

ÚJÉVI LENCSELEVES

2016. január 01. 14:07 - finomságprofesszor

"Az újévi lencsefogyasztás és az anyagi gyarapodás közötti összefüggés természettudományosan ugyan nem bizonyított..." (Dr. K. J.)  Hozzávalók:  25 deka lencse (NEM kell előre beáztatni!), leveszöldség, 1 hosszabb szál füstölt kolbász, 2-3 kanálnyi étolaj, 1 kis fej vöröshagyma, ecet, reszelt…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása