FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

MEGGYES PISKÓTA

2016. január 03. 14:34 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

4 tojás, 
10 deka cukor + 4 deka vaníliás cukor, 
20 deka vaj, 
20 deka liszt, 
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
reszelt citromhéj,
csipet só, 
1 üveg magozottmeggy-befőtt. 

meggyes-piskota.jpg

A cukrot összeöntjük a vaníliás cukorral, majd kétfelé vesszük. Az egyik felével habbá verjük a tojásfehérjéket, a másik felét habosra keverjük a tojássárgákkal, vajjal, reszelt citromhéjjal, szódabikarbónával, csipetnyi sóval. Utóbbihoz hozzászitáljuk a liszt felét, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje-habot, és végül beleszitáljuk a maradék lisztet is. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, a tésztát beleegyengetjük. A meggybefőtt levét elszűrjük, a meggyszemeket papírtörlővel felitatjuk, kis lisztet szitálunk rájuk, majd megszórjuk velük a tésztánkat. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 25-30 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, átsült-e már: akkor van készen, ha már nem ragacsos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr778231422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása