Hozzávalók:
4 tojás,
10 deka cukor + 4 deka vaníliás cukor,
20 deka vaj,
20 deka liszt,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
reszelt citromhéj,
csipet só,
1 üveg magozottmeggy-befőtt.
A cukrot összeöntjük a vaníliás cukorral, majd kétfelé vesszük. Az egyik felével habbá verjük a tojásfehérjéket, a másik felét habosra keverjük a tojássárgákkal, vajjal, reszelt citromhéjjal, szódabikarbónával, csipetnyi sóval. Utóbbihoz hozzászitáljuk a liszt felét, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje-habot, és végül beleszitáljuk a maradék lisztet is. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb tepsit, a tésztát beleegyengetjük. A meggybefőtt levét elszűrjük, a meggyszemeket papírtörlővel felitatjuk, kis lisztet szitálunk rájuk, majd megszórjuk velük a tésztánkat. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 25-30 percre. Fogpiszkálóval ellenőrizzük, átsült-e már: akkor van készen, ha már nem ragacsos.