FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

FRANKFURTI LEVES

2016. január 03. 18:49 - finomságprofesszor

"Ez a leves nem ám az Odera-, hanem a Majna-menti Frankfurtból származik!"
(Dr. K.J.)

frankfurti-leves.jpg

Hozzávalók: 

1 kb. 0,6 kilós fej kelkáposzta,
2 közepes méretű krumpli,  
2 pár virsli, 
8 deka kolozsvári szalonna, 
1 közepes fej hagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
olaj, liszt, só, pirospaprika,
őrölt (vagy akár egész) kömény, 
majoranna, 
3 deci tejföl. 

A káposztát megmossuk, torzsátlanítjuk és csíkokra szeleteljük. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, felhasználásig víz alatt tartjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a hagymát is felaprítjuk. A szalonnát olajon kiolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, összepároljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Belenyomjuk a fokhagymát, és hozzáadjuk a káposztát és a krumplit, majd sózzuk, fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Forrás után takarékra tesszük - kb. 20 perc alatt puhára fő. A virslit fél centis karikákra vágva adjuk a leveshez, pár perc alatt belefő. A tejfölt 1 kanál liszttel és egy teáskanálnyi pirospaprikával simára keverjük és behabarjuk vele a levest. Összeforraljuk, megkóstoljuk - ha kell, utánafűszerezünk. Amúgy meg készen van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr28233516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása