FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

ÚJÉVI LENCSELEVES

2016. január 01. 14:07 - finomságprofesszor

"Az újévi lencsefogyasztás és az anyagi gyarapodás közötti összefüggés természettudományosan ugyan nem bizonyított..."
(Dr. K. J.) 

ujevi-lencse-leves.jpg

Hozzávalók: 

25 deka lencse (NEM kell előre beáztatni!), 
leveszöldség, 
1 hosszabb szál füstölt kolbász, 
2-3 kanálnyi étolaj,
1 kis fej vöröshagyma, 
ecet,
reszelt torma (ecetes is jó),
só, bors, babérlevél, tárkony, pirospaprika,
3 dl tejföl, 1 kanál liszt.  

A hagymát az olajon megpároljuk, Rászórunk egy teáskanálnyi pirospaprikát, majd felengedjük 2 liter vízzel. Beletesszük a lencsét, sózzuk, és hozzáadjuk a többi fűszert is (bors, babérlevél, tárkony) és a felszeletelt kolbászt. Megtisztítjuk a zöldséget és amikor a lencse már félig megfőtt, azt is hozzáadjuk. Amikor megpuhult a lencse, a tejföllel és a liszttel behabarjuk a levest. Hozzáadjuk az ecetet és a tormát (a szükséges mennyiséget kóstolással állapítjuk meg). Összeforraljuk és kész. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemzölddel dekorálhatjuk. 

Nem csak újévkor finom! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr318220200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása