FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

CSÜLKÖS BABLEVES

2016. február 28. 16:28 - finomságprofesszor

Jókai-bableves néven is ismert csülkös bableves

(a sonkalés verziót lásd lejjebb!)   Hozzávalók kb. 6 főre: 1 füstölt csülök, 35 deka szárazbab, leveszöldség,  1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, bors, pirospaprika, liszt, olaj a bableves berántásához, 2,5 deci tejföl.   Előző este beáztatjuk a babot. Kuktában másfél…

Tovább
Szólj hozzá!

SZALAGOS FÁNK

2016. február 28. 16:11 - finomságprofesszor

szalagos, farsangi fánk

A bőséges olajban kisütött fánk nyilván nem tartozik a legegészségesebb ételek közé, nem is szoktuk gyakran sütni, leginkább csak egyszer egy évben, amikor "szezonja" van, azaz farsangkor.  Elöljáróban: a kelt tésztáktól nem szabad rettegni, mert ha betartod azt a szabályt, hogy SOHA ne dolgozz…

Tovább
Szólj hozzá!

ZELLERKRÉMLEVES

2016. február 27. 22:59 - finomságprofesszor

önmagával sűrített leves, rántás, habarás nélkül

Hozzávalók:  2 közepes méretű zeller, fokhagyma, szemes feketebors, reszelt gyömbér, só, esetleg tejföl.  A zellergumókat megtisztítjuk, sok darabba vágjuk, feltesszük főni - annyi vízben, hogy ellepje. A sós főzővízbe szórjuk a gyömbért, teatojásban 2 gerezd fokhagymát és szemesborsot is…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása