FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

ZELLERKRÉMLEVES

2016. február 27. 22:59 - finomságprofesszor

önmagával sűrített leves, rántás, habarás nélkül

Hozzávalók: 

2 közepes méretű zeller, 
fokhagyma,
szemes feketebors,
reszelt gyömbér, 
só, 
esetleg tejföl. 

zellerkrem-leves.jpg

A zellergumókat megtisztítjuk, sok darabba vágjuk, feltesszük főni - annyi vízben, hogy ellepje. A sós főzővízbe szórjuk a gyömbért, teatojásban 2 gerezd fokhagymát és szemesborsot is teszünk bele. A puhára főtt zellert a főzővízzel együtt leturmixoljuk. Ha szükséges, vízzel tovább hígítjuk. Tejfölt is adhatunk hozzá. Csészében, levesgyönggyel tálaljuk.Zellerlevélel tovább díszíthetjük. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr288424884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása