FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

PEPPERKAKOR - SVÉD KARÁCSONYI APRÓSÜTEMÉNY

2017. december 23. 22:18 - finomságprofesszor

Hozzávalók - kb. 120-130 db-hoz: 

25 dkg liszt, 
2 dkg kakaó, 
15 dkg margarin, 
1 tojás sárgája, 
5 dkg porcukor, 
5 dkg méz, 
1 evőkanál mézeskalácsfűszer, 
1 mokkáskanál sütőpor,
csipet só.

pepperkakor.jpg

A lisztet, a kakaót, a sót, a mézesfűszert, a sütőport és a cukrot összekeverjük. A margarint a mikróban felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet és a tojássárgáját, majd jól elkeverjük és a lisztes elegyhez öntjük. Alaposan összegyúrjuk és legalább 3 órán át a hűtőben pihentetjük. Utána 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt sül ki. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr9113521107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása