FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

BORJÚBECSINÁLT (LEVES)

2015. október 17. 13:48 - finomságprofesszor

"Lehet csirkéből is, csak úgy unalmasabb"
(Dr. K.J.) 

 

Hozzávalók: 

40 dkg borjúlapocka vagy borjúláb, 
1 kis fej hagyma, 
1 nagy gerezd fokhagyma, 
leveszöldség: 1 kis zeller  3-3 közepes méretű sárga- és fehérrépa, 
3-4 szál friss, apróra vágott tárkony, 
olaj a pároláshoz, 
1 evőkanál liszt, 
só, bors, 
1 citrom (vagy kevés citromlé) 

borju-becsinalt-leves.jpg

 

Elkészítés: 

A leveszöldséget felaprítjuk cca. 1,4 köbcentiméteres kockákra. A borjúhúst megtisztítjuk a hártyáktól, ugyancsak felkockázzuk, akkorákra, mintha pörköltbe szánnánk. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát a levesesfazékban olajon megpároljuk, majd hozzátesszük a zöldséget. Megsózzuk, tovább pároljuk. A húst megsózzuk, és egy külön serpenyőben kicsit átsütjük. A már párolódó, de még távolról sem kész zöldséget 1 kanál liszttel megszórjuk, majd hozzáadjuk a húst és az egészet felöntjük vízzel.  Hozzáadjuk a tárkonyt, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. A végén citormlével savanyítjuk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr27985039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása