"Lehet csirkéből is, csak úgy unalmasabb"
(Dr. K.J.)
Hozzávalók:
40 dkg borjúlapocka vagy borjúláb,
1 kis fej hagyma,
1 nagy gerezd fokhagyma,
leveszöldség: 1 kis zeller 3-3 közepes méretű sárga- és fehérrépa,
3-4 szál friss, apróra vágott tárkony,
olaj a pároláshoz,
1 evőkanál liszt,
só, bors,
1 citrom (vagy kevés citromlé)
Elkészítés:
A leveszöldséget felaprítjuk cca. 1,4 köbcentiméteres kockákra. A borjúhúst megtisztítjuk a hártyáktól, ugyancsak felkockázzuk, akkorákra, mintha pörköltbe szánnánk. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát a levesesfazékban olajon megpároljuk, majd hozzátesszük a zöldséget. Megsózzuk, tovább pároljuk. A húst megsózzuk, és egy külön serpenyőben kicsit átsütjük. A már párolódó, de még távolról sem kész zöldséget 1 kanál liszttel megszórjuk, majd hozzáadjuk a húst és az egészet felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a tárkonyt, borsozzuk és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. A végén citormlével savanyítjuk.