FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

TEJSZÍNES-GOMBÁS PENNE

2015. október 17. 20:19 - finomságprofesszor

"Pont olyan ízű, mint amilyennek a kép alapján elképzeltem!"
(Dr. K.J.) 

 

Hozzávalók:  

40 dkg penne tészta, 
25 dkg gomba, 
4-5 szál újhagyma, 
5-10 deka bébispenót, 
1 gerezd fokhagyma, 
2 deci cukrozatlan habtejszín, 
3-4 ág kakukkfű, 
olívaolaj a pároláshoz, 
só, bors

tejszines-gombas-penne.jpg

 

Főzzük ki a pennét sós vízben. Mielőtt leszűrjük, a főzővízből tegyünk félre egy decit. Olívaolajon pirítsuk meg a finomra aprított új- és fokhagymát. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát (ha pici a gomba, csak a gombafejeket, amik maradhatnak egyben). Ezt a keveréket addig pároljuk, amíg az összes nedvesség eltűnik. Kicsit pirulhat is. Öntsük fel a tejszínnel és a félretett főzővízzel. Közepes lángon főzzük addig a ragut, amíg besűrűsödik.  Sózzuk-borsozzuk meg, végül fogassuk bele a leszárazott, megmosott spenótleveleket, a kakukkfüvet és a tésztát. Azonnal tálaljuk.

A receptért köszönet a Fanni Konyhája magazinnak! :)

fanni.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr237985763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása