"Pont olyan ízű, mint amilyennek a kép alapján elképzeltem!"
(Dr. K.J.)
Hozzávalók:
40 dkg penne tészta,
25 dkg gomba,
4-5 szál újhagyma,
5-10 deka bébispenót,
1 gerezd fokhagyma,
2 deci cukrozatlan habtejszín,
3-4 ág kakukkfű,
olívaolaj a pároláshoz,
só, bors
Főzzük ki a pennét sós vízben. Mielőtt leszűrjük, a főzővízből tegyünk félre egy decit. Olívaolajon pirítsuk meg a finomra aprított új- és fokhagymát. Adjuk hozzá a felszeletelt gombát (ha pici a gomba, csak a gombafejeket, amik maradhatnak egyben). Ezt a keveréket addig pároljuk, amíg az összes nedvesség eltűnik. Kicsit pirulhat is. Öntsük fel a tejszínnel és a félretett főzővízzel. Közepes lángon főzzük addig a ragut, amíg besűrűsödik. Sózzuk-borsozzuk meg, végül fogassuk bele a leszárazott, megmosott spenótleveleket, a kakukkfüvet és a tésztát. Azonnal tálaljuk.
A receptért köszönet a Fanni Konyhája magazinnak! :)