FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SZILVÁS LEPÉNY

2015. október 22. 23:48 - finomságprofesszor

"Kicsit több cukrot a tésztába és jóval több gyümölcsöt a tetejére!"
(Dr. K.J.) 

 

Hozzávalók: 

50 deka liszt, 
1 teáskanál só, 
1 evőkanál cukor (na, ez lehet több, mondjuk +1 kanál vaníliás cukor), 
25 deka túró, 
2 evőkanál olaj, 
2 deci langyos víz, 
1 csomag porélesztő. 

Tetejére: 

1 kiló szilva (vagyis több, és bármilyen egyéb idénygyümölcs lehet, akár vegyesen), 
2 evőkanál barnacukor, 
szeletelt mandula (jó sok!)

szilvas-lepeny.jpg

A lisztet átszitáljuk, a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk, 45 percig kelesztjük. A gyümölcsöket megmossuk. lecsepegtetjük, daraboljuk. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, a tésztát ráborítjuk és a kezünkkel szétnyomkodjuk, elegyengetjük benne. A gyümölcsöt rászórjuk, kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába. Megszórjuk a barnacukorral és a mandulával. Amíg a sütő felmelegszik 180 fokra, kicsit még pihentetjük. 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Az eredeti receptért köszönet Limarának!

limara-konyve.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr308013449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása