"Kicsit több cukrot a tésztába és jóval több gyümölcsöt a tetejére!"
(Dr. K.J.)
Hozzávalók:
50 deka liszt,
1 teáskanál só,
1 evőkanál cukor (na, ez lehet több, mondjuk +1 kanál vaníliás cukor),
25 deka túró,
2 evőkanál olaj,
2 deci langyos víz,
1 csomag porélesztő.
Tetejére:
1 kiló szilva (vagyis több, és bármilyen egyéb idénygyümölcs lehet, akár vegyesen),
2 evőkanál barnacukor,
szeletelt mandula (jó sok!)
A lisztet átszitáljuk, a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk, 45 percig kelesztjük. A gyümölcsöket megmossuk. lecsepegtetjük, daraboljuk. A sütőlapot kibéleljük sütőpapírral, a tésztát ráborítjuk és a kezünkkel szétnyomkodjuk, elegyengetjük benne. A gyümölcsöt rászórjuk, kicsit bele is nyomkodjuk a tésztába. Megszórjuk a barnacukorral és a mandulával. Amíg a sütő felmelegszik 180 fokra, kicsit még pihentetjük. 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Az eredeti receptért köszönet Limarának!