FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

CSÁSZÁRZSÖMLE

2015. október 18. 22:11 - finomságprofesszor

"Nekük dafke lesz friss zsömlénk vasárnap is!!!" (Dr. K.J. neje)   Hozzávalók:  70 deka finomliszt, 1 csomag porélesztő2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 2,5 deci víz,  2,2 deci tej, 5 deka puha vaj, szezámmag vagy mák a tetejére (legutóbb napraforgómag volt itthon)   A tésztát géppel…

Tovább
Szólj hozzá!

KAPROS-TÚRÓS LEPÉNY

2015. október 18. 15:59 - finomságprofesszor

"Szabályos négyzetrácsot készítünk." (Dr. K.J.)     Hozzávalók a tésztához:  fél deci langyos tej, 1 evőkanál porcukor 4,5 gramm porélesztő (a 7 grammos csomag nagyja), 25 deka finomliszt, 1 teáskanál só, 10 deka vaj, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl   A töltelékhez:  1 kiló túró, 10 deka cukor, 1…

Tovább
Szólj hozzá!

TEJSZÍNES-GOMBÁS PENNE

2015. október 17. 20:19 - finomságprofesszor

"Pont olyan ízű, mint amilyennek a kép alapján elképzeltem!" (Dr. K.J.)    Hozzávalók:   40 dkg penne tészta, 25 dkg gomba, 4-5 szál újhagyma, 5-10 deka bébispenót, 1 gerezd fokhagyma, 2 deci cukrozatlan habtejszín, 3-4 ág kakukkfű, olívaolaj a pároláshoz, só, bors   Főzzük ki a pennét sós…

Tovább
Szólj hozzá!

BORJÚBECSINÁLT (LEVES)

2015. október 17. 13:48 - finomságprofesszor

"Lehet csirkéből is, csak úgy unalmasabb" (Dr. K.J.)    Hozzávalók:  40 dkg borjúlapocka vagy borjúláb, 1 kis fej hagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, leveszöldség: 1 kis zeller  3-3 közepes méretű sárga- és fehérrépa, 3-4 szál friss, apróra vágott tárkony, olaj a pároláshoz, 1 evőkanál liszt, só,…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása