Hozzávalók:
1 kg-os (kb.) kanadai sütőtök,
1 kis darab gyömbér,
1 kisebb póréhagyma,
1 dl tejszín, hígításhoz még tej,
olívaolaj, só, fehérbors, szerecsendió,
tökmag, tökmagolaj a dekoráláshoz.
A kimagozott, feldarabolt tököt a sütőben 220 fokon kb. 50 percig sütjük. A póréhagymát vékonyan felszeljük, olívaolajon megpároljuk, majd félretesszük. A gyömbért egészen finomra aprítjuk, szintén félretesszük. Ha megsült a tök, kicsit hűlni hagyjuk (hogy hozzá lehessen nyúlni), majd a héjától megtisztítva, botmixerrel pépesítjük. Szükség szerint egy kis vizet adhatunk hozzá közben. Az olajos párolt hagymát is belemixeljük. Fazékban felöntjük annyi vízzel, hogy elérjük a krémleves-állagot. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót. Felforraljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Ha kell, még tejjel is tovább hígíthatjuk. 2 percig forraljuk. Tálaláskor a tányérok aljára teszünk a szeletelt gyömbérből és erre merjük rá a levest. A tetejét tökmagolajjal és pirított tökmaggal díszítjük.