FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SÜTŐTÖKKRÉMLEVES

2016. október 31. 17:34 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

1 kg-os (kb.) kanadai sütőtök, 
1 kis darab gyömbér, 
1 kisebb póréhagyma, 
1 dl tejszín, hígításhoz még tej, 
olívaolaj, só, fehérbors, szerecsendió, 
tökmag, tökmagolaj a dekoráláshoz. 

sutotok-kremleves.jpg

A kimagozott, feldarabolt tököt a sütőben 220 fokon kb. 50 percig sütjük. A póréhagymát vékonyan felszeljük, olívaolajon megpároljuk, majd félretesszük. A gyömbért egészen finomra aprítjuk, szintén félretesszük. Ha megsült a tök, kicsit hűlni hagyjuk (hogy hozzá lehessen nyúlni), majd a héjától megtisztítva, botmixerrel pépesítjük. Szükség szerint egy kis vizet adhatunk hozzá közben. Az olajos párolt hagymát is belemixeljük. Fazékban felöntjük annyi vízzel, hogy elérjük a krémleves-állagot. Hozzáadjuk a sót, borsot, szerecsendiót. Felforraljuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Ha kell, még tejjel is tovább hígíthatjuk. 2 percig forraljuk. Tálaláskor a tányérok aljára teszünk a szeletelt gyömbérből és erre merjük rá a levest. A tetejét tökmagolajjal és pirított tökmaggal díszítjük.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr8711918173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása