FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

MACESZGOMBÓC

2016. november 03. 13:15 - finomságprofesszor

Hozzávalók:  20 deka pászkalap (értsd: pászka-lap) - vagyis macesz, 2 tojás, 1 mokkáskanálnyi só, fél mokkáskanálnyi őrölt gyömbér, 1 evőkanál étolaj vagy libazsír, kb. 2 deci víz.  A maceszt apróra törjük: én vászonzsákban szoktam kézzel nyomorgatni addig, amíg teljesen apró nem lesz. (Mások…

Tovább
Szólj hozzá!

"LAPOS" GYÜMÖLCSTORTA

2016. november 01. 17:43 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 tojás, 18+2 dkg vaj, 1 ek vaníliaaroma, 1 ek tejszín, csipet só, a tetejére szeletelt gyümölcs (pl. szilva, nektarin); a díszítéshez mandulapehely és porcukor.  A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a 18 deka puha vajat, a vaníliaaromát, a…

Tovább
Szólj hozzá!

SÜTŐTÖKKRÉMLEVES

2016. október 31. 17:34 - finomságprofesszor

Hozzávalók:  1 kg-os (kb.) kanadai sütőtök, 1 kis darab gyömbér, 1 kisebb póréhagyma, 1 dl tejszín, hígításhoz még tej, olívaolaj, só, fehérbors, szerecsendió, tökmag, tökmagolaj a dekoráláshoz.  A kimagozott, feldarabolt tököt a sütőben 220 fokon kb. 50 percig sütjük. A póréhagymát vékonyan…

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása