FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

MACESZGOMBÓC

2016. november 03. 13:15 - finomságprofesszor

Hozzávalók: 

20 deka pászkalap (értsd: pászka-lap) - vagyis macesz, 
2 tojás, 
1 mokkáskanálnyi só, 
fél mokkáskanálnyi őrölt gyömbér, 
1 evőkanál étolaj vagy libazsír, 
kb. 2 deci víz. 

A maceszt apróra törjük: én vászonzsákban szoktam kézzel nyomorgatni addig, amíg teljesen apró nem lesz. (Mások ledarálják, de attól túl homogén, túlságosan porszerű lesz, ami szerintem nem szerencsés.) Külön edényben felverem a két egész tojást, hozzáadok minden egyebet, jól kikeverem, majd végül az összetört maceszhez adom. Alaposan elkeverem, majd minimum egy órára (legjobb egy egész éjszakára) a tűtőbe teszem pihenni. Utána vizes kézzel megformázom a gombócokat és forrásban lévő sós vízben kb. 15 perc alatt kifőzöm őket. Húslevesbetétnek való.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr7711927321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása