FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

SÜLT CSIRKE ZÖLDSÉGÁGYON

2017. szeptember 23. 15:38 - finomságprofesszor

Hozzávalók 2 főre:

2 csirkecomb, 
1 szál sárgarépa, 
1 szál féhérrépa, 
1 közepes zeller, 
1 cékla, 
1 kis gumó édesburgonya, 
1 szál pórhagyma, 
5 ágacska friss rozmaring, 
olívaolaj, só, bors, majoránna, grillfűszer

sult_csirke_zoldseg_agyon.JPG

Elkészítés:

A csirkét sózzuk, borsozzuk, majoránnával bedörzsöljük. Sütőzacskóban 200 fokon 1 órán át pároljuk. Eközben megtisztítjuk és 1 köbcentis kockákra aprítjuk a zöldségeket, kivéve a póréhagymát, amit karikázni kell. Olívaolajjal, sóval és grillfűszerrel elkeverjük. A csirkét kibontjuk, a levét egy tepsibe engedjük. Ebben elkeverjük a zöldséget, majd ráhelyezzük a csirkecombokat és a rozmaringágakat. Fél órára visszatesszük a sütőbe, a legvégén légkeverést is nyomunk rá, hogy a csirke szép piros legyen. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr7012888458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása