FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

KELBIMBÓLEVES

2017. december 03. 20:20 - finomságprofesszor

Hozzávalók:  

40 deka kelbimbó, 
2 kisebb sárgarépa, 
1 közepes fehérrépa, 
1 gerezd fokhagyma,
néhány szem feketebors,
1 liter húsleves alaplé vagy 1 leveskocka,
3 virsli, 
1,5 deci tejföl, 
1 csapott kanál liszt, 
só, olaj.  

kelbimbo-leves.jpg

A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat karikára vágjuk. Egy fazékba annyi olajat öntünk, hogy az alját ellepje, ezen párolni kezdjük a sóval meghintett összes zöldséget. Ha szükséges, kis vizet öntögetünk alá. Nem főzzük: pároljuk! Amikor a répák kezdenek puhulni, meghintjük a liszttel. Jól elkeverjük és felöntjük az alaplével és még vízzel. Teatojásban tesszük bele a fokhagymát és a szemes borsot. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. (A kelbimbó puhul meg utoljára.) A simára kevert tejfölhöz hozzáadunk a leves levéből, jól elkeverjük és beleöntjük a levesbe. Egyszer felforraljuk.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr4213416017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása