Hozzávalók:
40 deka kelbimbó,
2 kisebb sárgarépa,
1 közepes fehérrépa,
1 gerezd fokhagyma,
néhány szem feketebors,
1 liter húsleves alaplé vagy 1 leveskocka,
3 virsli,
1,5 deci tejföl,
1 csapott kanál liszt,
só, olaj.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat karikára vágjuk. Egy fazékba annyi olajat öntünk, hogy az alját ellepje, ezen párolni kezdjük a sóval meghintett összes zöldséget. Ha szükséges, kis vizet öntögetünk alá. Nem főzzük: pároljuk! Amikor a répák kezdenek puhulni, meghintjük a liszttel. Jól elkeverjük és felöntjük az alaplével és még vízzel. Teatojásban tesszük bele a fokhagymát és a szemes borsot. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. (A kelbimbó puhul meg utoljára.) A simára kevert tejfölhöz hozzáadunk a leves levéből, jól elkeverjük és beleöntjük a levesbe. Egyszer felforraljuk.