FinomságProfesszor

sütés-főzés fizikuséknál

ALMÁS PITE

2015. október 25. 15:41 - finomságprofesszor

almas-pite.jpg

Hozzávalók: 

40 deka liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű), 
10 deka cukor, 
25 deka vaj, 
1 tojás sárgája, 
1 csomag sütőpor, 
1 csomag vaníliás cukor, 
2 kanál tejföl, 
fél citrom reszelt héja és leve. 

A töltelékhez: 

3 kiló alma, 
2 csomag vaníliás cukor. 

A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, a felét a kivajazott tepsi aljába simítjuk. Az almát lereszeljük, kicsit kicsavarjuk (1 bögre almalé kijön belőle), összekeverjük a vaníliás cukorral. A tölteléket rákenjük a tésztára (sőt, mi még mandulával is megszórtuk). A tészta másik felét tepsi méretűre nyújtjuk (előtte betettem kicsit a mélyhűtőbe, hogy jobban összeálljon a benne lévő vajtól), és a gyúrófára feltekerve (közélisztezve!) rágörgetjük a töltelékre. Villával jól megszurkáljuk. (Esetleg le lehet még kenni tojással.) 170 fokon egy jó órán át sütjük.

A receptért köszönet H. Dórinak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://finomsagprofesszor.blog.hu/api/trackback/id/tr948020465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása