Hozzávalók:
40 deka liszt (a fele lehet teljes kiőrlésű),
10 deka cukor,
25 deka vaj,
1 tojás sárgája,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 kanál tejföl,
fél citrom reszelt héja és leve.
A töltelékhez:
3 kiló alma,
2 csomag vaníliás cukor.
A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, a felét a kivajazott tepsi aljába simítjuk. Az almát lereszeljük, kicsit kicsavarjuk (1 bögre almalé kijön belőle), összekeverjük a vaníliás cukorral. A tölteléket rákenjük a tésztára (sőt, mi még mandulával is megszórtuk). A tészta másik felét tepsi méretűre nyújtjuk (előtte betettem kicsit a mélyhűtőbe, hogy jobban összeálljon a benne lévő vajtól), és a gyúrófára feltekerve (közélisztezve!) rágörgetjük a töltelékre. Villával jól megszurkáljuk. (Esetleg le lehet még kenni tojással.) 170 fokon egy jó órán át sütjük.
A receptért köszönet H. Dórinak!